נשים רבות מתכננות את ההריונות שלהן ודואגות להכין את הגוף. הן לוקחות חומצה פולית למניעת מומים, משתדלות לאכול בריא, מפסיקות לעשן ולשתות וממתינות בסבלנות להריון שיבוא.
כל ההכנות הללו חשובות ועשויות אף לתרום לבריאות גוף האישה לפני הכניסה להריון, אך יש דבר אחד שרוב הנשים לא לוקחות בחשבון וחבל: פעילות גופנית. אפשר לעשות אותה כהכנה לפני הכניסה להריון ואפשר להמשיך איתה גם במהלך ההריון. יש לנו נטייה לחשוב שמהרגע שנכנסנו להריון, כל פעילות גופנית היא מסוכנת, אך האמת היא שזה ממש לא נכון.
חשוב לבצע פעילות גופנית מתונה תוך הקשבה לגופנו, אך גם הימנעות מוחלטת היא לא בריאה. אז איך יודעים כמה, מתי וממה להימנע?
ראשית חשוב לדעת שהגוף פועל בכוח האינרציה, גם במהלך ההריון. זאת אומרת שאם אישה עסקה בפעילות גופנית לפני הכניסה להריון, הגוף שלה רגיל לפעילות זו והיא לא צריכה להפסיק גם עם הכניסה להריון. לעומת זאת, אישה שלא עסקה בפעילות גופנית לא תוכל להתחיל לבצע אותה עם הכניסה להריון (היא תוכל להתחיל בכל שלב אחר בחייה).
כן ניתן להתחיל בפעילות גופנית מתונה מאוד ובהשגחה של מאמן כושר אישי, אך לרוב ההמלצה תהיה רק החל משבוע 14 ורק בפעילויות המתאימות להריון, כמו למשל פילאטיס, יוגה, הליכה.
במידה והחלטת להתחיל בפעילות גופנית והינך כבר בהריון, כדאי מאוד שתיצמדי למדריך או מדריכה המתמחים בהריון.
יש תרגילים שיהיה עליך אסור לבצע ולעומת זאת יש תרגילים שיכולים להועיל לך מאוד לכאבי הגב, לגמישות ואף ללידה טבעית והתברגות טובה של העובר. מומלץ מאוד ליצור קשר עם מאמן כושר אישי שינחה אותך לתרגילים הנכונים וימנע ממך לבצע תרגילים שיכולים להזיק לך או לעובר.
במידה ואת מתכננת הריון ורוצה להתחיל לבצע פעילות גופנית שתלווה אותך גם במהלך ההריון, רצוי ליצור קשר עם מאמן כושר אישי ולפרט בפניו את הכוונות שלך. כמובן שכל עוד את לא בהריון, יש מגוון רחב יותר של תרגילים אותם תוכלי לבצע ולכן את יכולה לטעות ולחשוב שכל מאמן כושר אישי יתאים לך, אך למעשה גם בתקופה שלפני ההריון יש חשיבות לתרגילים אותם כדאי לבצע.
ניתן להכין את גופנו להריון על ידי תרגילי בטן ותרגילי רצפת אגן, ולהתמקצע בתרגילים אותם תוכלי להמשיך לעשות במהלך ההריון. מסיבה זו חשוב מאוד להתאמן עם מדריך צמוד גם אם את עוד לא בהריון אלא רק מתכננת.